Babiččina couračka

Suroviny na 4 porce:

200 g kysaného zelí

Také vás může zajímat ...

4 středně velké brambory

200 ml zakysané smetany

100 ml mléka

2 lžíce hladké mouky

30 g čerstvého másla

sůl, kmín, cukr

Postup:

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou či vývarem, osolíme, přidáme kmín a vaříme. Kysané zelí překrájíme, přidáme k téměř měkkým bramborům a ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku zalijeme zakysanou smetanou, kterou rozmícháme s trochou mléka a hladkou moukou. Můžeme přidat čerstvou kapii.

Podle chuti přisolíme, osladíme, případně okyselíme lákem ze zelí a už jen krátce povaříme. Povrch polévky poklademe vločkami másla.

Extra tip: Rychlou a zdravou zelnou polévku lze vylepšit třeba klobáskou, čerstvou paprikou, nebo houbami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...