Babiččina gulášová polévka

Suroviny:

  • ½ kg hovězí plece
  • 1250 ml hovězího vývaru
  • 75 ml oleje
  • 250 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • ½ kg brambor
  • 2 kapie
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce papriky
  • ½ lžíce majoránky
  • ½ lžičky kmínu
  • sůl a pepř

Postup:

Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo. Hovězí maso nakrájíme na menší kostky. V hlubokém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej a dáme na něj restovat cibuli, do sklovata. Ještě než cibule začne zlátnout, dáme na ní osolené, opepřené a okmínované maso a za stálého míchání necháme zatáhnout.

Přidáme rajský protlak, promícháme a teprve poté přidáme sladkou papriku a velmi krátce (aby paprika nezhořkla) promícháme. Zalijeme hovězím vývarem a přivedeme k varu. Jakmile polévka začne vařit, stáhneme plamen, ochutíme česnekem, přiklopíme a nechte zvolna probublávat.

Zhruba po hodině by maso mělo být měkké a právě to je čas, kdy byste do polévky měli přidat oloupané, na kostičky nakrájené a propláchnuté brambory a očištěné, na nudličky nakrájené kapie.

Jakmile jsou měkké i brambory, vypneme plamen, dochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme v dlaních promnutou majoránku. Polévku nezahušťujeme, měla by se cibulí a varem zahustit sama. Podáváme s čerstvým pečivem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...