Moje sladké tajemství

Babiččina gulášová polévka

Suroviny:


  • ½ kg hovězí plece

  • 1250 ml hovězího vývaru

  • 75 ml oleje

  • 250 g cibule

  • 1 stroužek česneku

  • ½ kg brambor

  • 2 kapie

  • 1 lžíce rajčatového protlaku

  • 1 lžíce papriky

  • ½ lžíce majoránky

  • ½ lžičky kmínu

  • sůl a pepř


Postup:

Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo. Hovězí maso nakrájíme na menší kostky. V hlubokém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej a dáme na něj restovat cibuli, do sklovata. Ještě než cibule začne zlátnout, dáme na ní osolené, opepřené a okmínované maso a za stálého míchání necháme zatáhnout.

Přidáme rajský protlak, promícháme a teprve poté přidáme sladkou papriku a velmi krátce (aby paprika nezhořkla) promícháme. Zalijeme hovězím vývarem a přivedeme k varu. Jakmile polévka začne vařit, stáhneme plamen, ochutíme česnekem, přiklopíme a nechte zvolna probublávat.

Zhruba po hodině by maso mělo být měkké a právě to je čas, kdy byste do polévky měli přidat oloupané, na kostičky nakrájené a propláchnuté brambory a očištěné, na nudličky nakrájené kapie.

Jakmile jsou měkké i brambory, vypneme plamen, dochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme v dlaních promnutou majoránku. Polévku nezahušťujeme, měla by se cibulí a varem zahustit sama. Podáváme s čerstvým pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden