Babiččina gulášovka

S láskou připravovaná gulášová polévka, plná chuti, které neodoláte.

Příprava: 45 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 28 Kč

Suroviny na 4 porce

– 400 g hovězího maso (přední, např. z krku)

– 2 cibule

– 4 stroužky česneku

– 60 g hladké mouky

– 1 lžíce sádla

– 1 lžička drceného kmínu

– 1 lžíce mleté sladké papriky

– 1,6 l hovězího vývaru

– 300 g brambor

– 1 lžíce sušené majoránky

– sůl, pepř

Postup

1. Maso nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek na tenké plátky.

2. V hrnci rozehřejte sádlo a zpěňte na něm cibuli. Až zezlátne, přidejte maso, kmín a chvíli restujte. Přisypte mouku a orestujte dohněda. Přidejte papriku a česnek a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a vařte asi 15 minut. Přidejte nakrájené brambory a majoránku a vařte ještě 15 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama