Babiččina mramorová buchta

Čokoládové řezy s tvarohem jsou výborným moučníkem k odpolední kávě.

Příprava: 40 minut

Náročnost: **

Cena za kus: 5 Kč

Suroviny na 24 kusů

– 250 g hořké čokolády

– 60 g másla

– 120 g krystalového cukru

– 2 lžičky vanilkového extraktu

– 2 vejce

– 80 g hladké mouky

Na náplň

– 250 g plnotučného tvarohu

– 50 g krystalového cukru

– 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry

– 3 lžíce pomerančové šťávy

– 1 lžička kukuřičného škrobu

– 1 vejce

Postup

1. Ručními metlami utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče, kukuřičný škrob a vejce.

2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, vsypte mouku a promíchejte.

3. Těstem naplňte formu s pečicím papírem. Navrch naneste ochucený tvaroh a promíchejte. Pečte při 180 ºC asi 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama