Můj čas na kafíčko

Babiččina „zdravá“ nádivka

Suroviny na 1 dávku:

250 g vepřové plece

250 g mletého předního telecího masa

205 g uzeného masa

7 rohlíků

50 g másla

1 smetana 33%

7 vejce

1 hrst mladých sekaných kopřiv

1 hrst mladého nasekaného špenátu

1 hrst nasekané petrželky

250 ml hovězího vývaru

100 ml vývaru z uzeného

sůl a mletý pepř

strouhanka a máslo na formu

Postup:

Plec a mleté telecí maso uvařte a nechte vychladnout. Poté obě masa spolu s uzeným a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát, petrželku, přilijte oba druhy vývaru, dochuťte solí a pepřem. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vymažte a vysypejte. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte jej do směsi. Tu rovnoměrně rozprostřete v pekáči a pečte dozlatova, asi 50 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden