Babiččiny buchty s tvarohem

Česká klasika v podobě kynutých buchet s tvarohovou či jinou náplní nikdy neomrzí.

Suroviny na 16 kusů

Na těsto

– 650 g hladké mouky

– 300 ml vlažného mléka

– 100 ml oleje

– 4 lžíce moučkového cukru

– 1 kostička droždí

– ½ lžičky soli

– sádlo

Na náplň

– 500 g měkkého tvarohu

– 5 lžic moučkového cukru

– 1 vanilkový pudink

– 1 vanilkový cukr

Postup

1. Do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, sůl, olej, mléko a kvásek. Těsto zadělejte a nechte vykynout.

2. Po vykynutí vyválejte na placku a rozdělte ji na 16 čtverců. Na ně naneste náplň, kterou připravíte smícháním všech surovin.

3. Buchty zabalte, omastěte je rozpuštěným sádlem a dejte vedle sebe do pekáče. Pečte při 220 °C asi 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...