Bábovka jako od maminky

Výbornou pomerančovou bábovku s osvěžující polevou zvládne každý. Upečte ji třeba k nedělnímu kafíčku.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 350 g másla – 300 třtinového cukru – 2 balení vanilkového cukru – 6 vajec – nastrouhaná kůra ze dvou pomerančů – 300 g hladké mouky – 50 kukuřičného škrobu – 2 lžičky prášku do pečiva – tuk a mouka na formu

Na polevu – 250 g moučkového cukru – 2 lžíce horké vody – 1 lžíce pomerančové šťávy – 1 lžíce citronové šťávy

Postup

1. Změklé máslo nakrájené na kousky untřete se třtinovým a vanilkovým cukrem. Do hmoty zašlehejte vejce a pomerančovou kůru. Mouku promíchejte s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva a pak směs postupně vmíchejte do máslové hmoty.

2. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a dejte péct do trouby při teplotě 175 ºC asi na hodinu.

3. Připravte si polevu. Moučkový cukr utřete s horkou vodou a pomerančovou a citronovou šťávou dohladka a dohusta.

4. Upečenou bábvku nechte vychladnout. Pak ji vyklopte z formy, postříkejte polevou a dozdobte proužky pomerančové kůry.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...