Můj kousek štěstí

Bábovka s lesním ovocem

Pokud máte drobné ovoce zamrazené od léta, můžete si tuhle ovocnou hrnkovou bábovku připravit kdykoli.

Potřebujete:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek drobného ovoce, ½ hrnku hrubé mouky

Postup:


  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Cukr vyšlehejte s vejci. Potom přidejte olej a mléko.

  2. Mouku prosijte s práškem do pečiva. Po částech ji promíchejte s tekutou směsí.

  3. Ovoce obalte v hrubé mouce a opatrně vmíchejte do těsta.

  4. Formu na bábovku pečlivě vymastěte a vysypte hrubou moukou. Pak do ní vlijte těsto.

  5. Bábovku pečte asi 35 minut. Po upečení ji nechte chvilku chladnout, pak ji opatrně vyklopte a pocukrujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden