Bábovka s lesním ovocem

Pokud máte drobné ovoce zamrazené od léta, můžete si tuhle ovocnou hrnkovou bábovku připravit kdykoli.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek drobného ovoce, ½ hrnku hrubé mouky

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Cukr vyšlehejte s vejci. Potom přidejte olej a mléko.
  2. Mouku prosijte s práškem do pečiva. Po částech ji promíchejte s tekutou směsí.
  3. Ovoce obalte v hrubé mouce a opatrně vmíchejte do těsta.
  4. Formu na bábovku pečlivě vymastěte a vysypte hrubou moukou. Pak do ní vlijte těsto.
  5. Bábovku pečte asi 35 minut. Po upečení ji nechte chvilku chladnout, pak ji opatrně vyklopte a pocukrujte.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...