Moje chvilka pohody

Bábovka s malinami

Chcete upéct krásný a rychlý moučník? S tradiční bábovkou vylepšenou čerstvými malinami a polevou sklidíte úspěch.

Suroviny

Na těsto - 180 g moučkového cukru - 350 g polohrubé mouky - 160 g másla - 150 g mandlí - 5 vajec - 150 ml smetany na vaření - 2 lžičky prášku do pečiva - 250 g malin

Na polevu - 150 g moučkového cukru - 30 ml citronové šťávy - 1 lžíce horké vody

Postup

1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do pěny. Přidejte smetanu, mouku promíchanou s práškem do pečiva, a mandle, které umelete. Vypracujte hladké těsto.

2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. Nakonec vmíchejte omyté a osušené maliny.

3. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a nalijte do ní těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Propečenost ověřte špejlí.

4. Vychladlou bábovku polijte citronovou polevou, kterou připravíte tak, že horkou vodu smícháte s citronovou šťávou a pak postupně zašleháte moučkový cukr, až vznikne hladká hmota. Nechte zatuhnout v lednici.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden