Moje chvilka pohody

Bábovka z červené řepy

Recept na vynikající bábovku z netradičních surovin.

Suroviny na 12 porcí - 250 g červené řepy - 200 g hladké mouky - 80 g kakaa - ½ prášku do pečiva - 160 g krystal cukru - 1 vanilkový cukr - 3 vejce - 180 ml oleje - 50 g hořké čokolády - máslo a mouka na formu

Postup

1. Řepu umyjte a uvařte ve slupce do měkka. Až vychladne, oloupejte ji a rozmixujte.

2. Mouku smíchejte s kakaem, kypřícím práškem a cukrem. Přidejte řepu, vejce a olej. Nakonec vmíchejte nasekanou čokoládu.

3. Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní těsto a pečte při teplotě 180°C asi 40 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden