Příprava: 30 minut, Náročnost: 2, Cena: 25 Kč
Tento sendvič zavání chutí luxusu, přesto je finančně dostupný.
Suroviny na 4 porce:
- 300 g hovězí vyzrálého hovězího masa
- 2 lžíce rostlinného oleje
- snítka rozmarýnu
- sůl
- pepř
- 4 bagely
- 4 listy kadeřavého salátu
- 2 rajčata
- ½ salátové okurky
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu (dle chuti)
- 1 malá lžička Dijonské hořčice
Postup:
- Do očištěného masa vetřeme olej a vložíme na rozpálenou pánev. Opékáme nasucho z každé strany asi 4 minuty.
- Osmažený steak rovnoměrně posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem a necháme ho ještě asi 10 minut dopéci v předehřáté troubě.
- Vyjmeme z trouby a zabalíme ho do alobalu a necháme 5 minut odležet. Nakonec ještě mírně osolíme a opepříme.
- Na spodní stranu rozkrojeného bagelu poklademe omytý a osušený salát a na plátky nakrájená rajčata.
- Maso krájíme přes vlákno na tenké plátky a rozdělíme na zeleninu a navrch můžeme zakapat kečupem. Pak přidáme okurku nakrájenou na tenké plátky škrabkou na brambory a přiklopíme horním dílem, který předem pomažeme majonézou a hořčicí..