Moje sladké tajemství

Bagetky s pomazánkou z červené řepy

Postup:  1 kelímek ricotty (cca 125 g)  1 menší bulva řepy (syrová nebo hodinu pečená v alobalu při 200°C, úplně vychladlá)  sušené drcené chilli papričky  mořská sůl podle chuti  1 středně velká bageta  hrst vlašských nebo pekanových ořechů  1 lžíce třtinového cukru  kozí sýr s bílou plísní (malý váleček)  lístky čerstvého tymiánu

Postup:  Připravíme si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejeme pánev, vhodíme do ní hrst ořechů, krátce je opražíme a poté posypeme třtinovým cukrem.

Na mírném ohni necháme zkaramelizovat. Přesypeme na plech vyložený pečicím papírem a necháme vychladnout. Potom nasekáme nahrubo.  Ricottu prošleháme a smícháme se strouhanou řepou. Osolíme a okořeníme podle chuti.

Pomazánkou potíráme pečivo, ozdobíme plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden