Báječná pistáciová zmrzlina

Suroviny:

  • 2 hrnky 40 % šlehačky
  • 1 hrnek kondenzovaného mléka
  • 1 a ¼ hrnku vody
  • 1 hrnek sušeného mléka
  • 1 a ¼ nesolených pistácií

Postup:

Jeden hrnek pistácií rozsekáme v kuchyňském robotu najemno. 1/4 hrnku pistácií rozsekáme nožem nahrubo. Do sušeného mléka vmícháme hrnek a čtvrt vlažné vody. Dobře promícháme. Jednu smetanu necháme tekutou a tu druhou vyšleháme ve velké míse do tuha.

Všechny připravené ingredience spojíme v tomto pořadí: Sušené mléko rozpuštěné ve vodě promícháme s tekutou šlehačkou a kondenzovaným mlékem. Přisypeme a promícháme pistácie. Vzniklou směs postupně a opatrně smícháme s dotuha ušlehanou šlehačkou.

Nalijeme do plastového kontejneru s pevným zavíráním (zavírání je opravdu důležité, aby se ke zmrzlině nedostala vlhkost a netvořily se krystalky). Zmrzlinu ještě posypeme většími kousky nahrubo posekaných pistácií a dáme zmrazit

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...