Moje sladké tajemství

Báječná pistáciová zmrzlina

Suroviny:


  • 2 hrnky 40 % šlehačky

  • 1 hrnek kondenzovaného mléka

  • 1 a ¼ hrnku vody

  • 1 hrnek sušeného mléka

  • 1 a ¼ nesolených pistácií


Postup:

Jeden hrnek pistácií rozsekáme v kuchyňském robotu najemno. 1/4 hrnku pistácií rozsekáme nožem nahrubo. Do sušeného mléka vmícháme hrnek a čtvrt vlažné vody. Dobře promícháme. Jednu smetanu necháme tekutou a tu druhou vyšleháme ve velké míse do tuha.

Všechny připravené ingredience spojíme v tomto pořadí: Sušené mléko rozpuštěné ve vodě promícháme s tekutou šlehačkou a kondenzovaným mlékem. Přisypeme a promícháme pistácie. Vzniklou směs postupně a opatrně smícháme s dotuha ušlehanou šlehačkou.

Nalijeme do plastového kontejneru s pevným zavíráním (zavírání je opravdu důležité, aby se ke zmrzlině nedostala vlhkost a netvořily se krystalky). Zmrzlinu ještě posypeme většími kousky nahrubo posekaných pistácií a dáme zmrazit

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden