Báječná štola

Suroviny:  1 kg polohrubé mouky  1 lžička soli  citronová kůra  10 dkg droždí  20 dkg cukru  40 dkg másla (tuku)  4 dl mléka  15 dkg mandlí  10 – 15 dkg rozinek  20 dkg citronátu  4 lžíce rumu  vanilkový cukr  tuk na plech  mouka na vál  máslo na potření  moučkový cukr s vanilkou

Postup:  Oloupané, na hrubo nakrájené mandle, rozinky a ovoce namočíme den předem do rumu.

Také vás může zajímat ...

Uděláme kynuté těsto (tuk změklý, ne tekutý, řidší než na vánočku) a vypracujeme, až budou bubliny. Přidáme ovoce, propracujeme, necháme 2 hodiny kynout, opět propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout.

 Rozdělíme na díly, zformujeme do oválu, 2/5 přehneme, aby vznikl žlábek. Dáme na vymazaný plech do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 1 až 1 ½ hodiny. Pak horké potřeme máslem a posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.

Po vychladnutí zabalíme do alobalu (dávám ještě do mikrotenového sáčku) a dáme do chladna rozležet (asi 14 dnů)..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...