
Suroviny:
- 6 vajec
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 30 g másla
- ½ lžičky přepuštěného másla
- sůl a pepř
- rukola na ozdobu
Postup:
Vejce rozklepneme do misky. Přidáme k nim smetanu a metličkou promícháme. Pánev vytřeme přepuštěným máslem a na nízkém stupni pánev zahřejeme.
Poté do ní vlijeme vaječnou směs a opatrně vejce mícháme po dobu cca 3 minut. Mezitím si nakrájíme máslo na opravdu malé kostičky.
Ty do vajec nyní vmícháme a mícháme ještě cca 1–1,5 min. Poté je hotovo, můžeme přendat na talíř, ozdobit rukolou či pažitkou a servírovat nejlépe s chlebem a zeleninou.
- 2 porce
- snadné
- do 10 min
TIP:
Pod vejce můžeme přidat cibulku (či jemnější šalotku), slaninu nebo žampiony.
Komentáře