Báječně marinovaná křidélka

Suroviny:

  • 600 g kuřecích křidélek
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička citronové trávy
  • 1 lžička třtinového citronu
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička mletých arašídů
  • 1 lžička limetové šťávy
  • mořská sůl

Postup:

Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat.

Rozehřejeme gril na střední teplotu, křídla vyjmeme z marinády, tu si odložíme a necháme na potírání masa. Křídla dáme na gril, osolíme a opékáme za občasného potírání asi 20 – 25 minut.

Marinovaná kuřecí křidýlka jsou hotová, jakmile mají zlatavou kůrčičku a uvnitř jsou měkká.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...