Moje sladké tajemství

Báječně marinovaná křidélka

Suroviny:


  • 600 g kuřecích křidélek

  • 2 cm čerstvého zázvoru

  • 1 šalotka

  • 1 stroužek česneku

  • 1 lžička citronové trávy

  • 1 lžička třtinového citronu

  • 4 lžíce rybí omáčky

  • 1 lžička mletých arašídů

  • 1 lžička limetové šťávy

  • mořská sůl


Postup:


Křídla omyjeme a osušíme. Rozmixujeme česnek, šalotku, zázvor, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej. Vytvoříme hladkou hmotu, kterou dáme do uzavíratelného plastového sáčku, do kterého přidáme i kuřecí křidýlka. Necháme je v ledničce přes noc marinovat.



Rozehřejeme gril na střední teplotu, křídla vyjmeme z marinády, tu si odložíme a necháme na potírání masa. Křídla dáme na gril, osolíme a opékáme za občasného potírání asi 20 - 25 minut.



Marinovaná kuřecí křidýlka jsou hotová, jakmile mají zlatavou kůrčičku a uvnitř jsou měkká.


Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden