Báječný losos v krémové omáčce

Losos už v českých kuchyních zdomácněl a stal se nejoblíbenější rybou u nás.

Ingredience: 1 lžíce másla, 30 g hladké celozrnné mouky, 400 ml zeleninového vývaru, 150 g bílého skyru, sůl, pepř, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžíce jablečného octa, 125 g čerstvého špenátu, 600 g filet z lososa bez kůže, 2 lžíce řepkového oleje, 1 snítka čerstvého kopru

Postup: Máslo rozpusťte v hrnci a přidejte mouku. Restujte na mírném stupni, dokud nevznikne zlatavá jíška. Jíšku zalijte vývarem, rozšlehejte dohladka metličkou a 10 minut povařte na mírném plameni.

Do omáčky přidejte skyr, rozmíchejte a nechte projít varem. Pak osolte, opepřete, dochuťte cukrem, octem a nakonec přidejte špenát.

Omyté filety lososa vložte na rozpálenou pánev a 10 minut restujte ze všech stran. Osolte a opepřete

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama