Moje chvilka pohody

Baklava s vlašskými ořechy

Ochutnejte sladký dezert, který je oblíbený nejen v Řecku, ale i v arabských zemích.

Suroviny na 15 kusů

Na těsto - 470 g hladké mouky - 250 ml vody - lžička octa - špetka soli - 4 lžíce olivového oleje - kukuřičný škrob

Na náplň - 200 g rozpuštěného másla - 2 lžičky skořice - 400 g nasekaných vlašských ořechů

Na polevu - 230 g třtinového cukru - 200 ml vody - 100 ml citronové šťávy - 150 g medu

Postup

1. Ze surovin na těsto vypracujte pružné těsto a nechte ho 2 hodiny odležet. Těsto rozdělte na 15 kuliček a vyválejte je na válu posypaném škrobem. Jednotlivé pláty vrstvěte na sebe a vždy posypte škrobem. Těsto ořízněte do tvaru formy.

2. Ořechy smíchejte se skořicí. Formu vymažte máslem. Dejte pět plátů těsta, pak dva pláty, tři pláty a pět plátů. Mezi ně dávejte ořechy a potírejte je máslem. Pečte při 170 ºC 40-45 minut.

3. Na sirup zahřejte všechny suroviny. Po vychladnutí polijte baklavu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden