Můj čas na kafíčko

Balkánské kebapče

600 g mletého vepřového

400 g mletého hovězího

200 g mletého jehněčího

1 bílek

8 str. nasekaného česneku

dle chuti čubrica

1 čajová lžička soli

1 lžička černého čerstvě mletého pepře

½ lžička kajenského pepře

½ lžičky mleté pálivé papriky

2 velké nakrájené cibule

1 dl olivového oleje

Postup:

Maso i ostatní ingredience důkladně prohnětete a hmotu necháte uležet do dalšího dne. Vytvoříte šištičky podobné párečkům, potřete je olejem a prudce upečete na grilu. Nechte je trochu ožehnout, aby chutnaly „ohněm“. Nemáte-li gril, rozpalte pánev a na minimálním množství tuku opečte. Podávejte s bílým chlebem nebo osmaženými brambory, jako příloha se hodí nahrubo nasekaná cibule a speciální papriková pasta ajvar.

Extra tip: Pokud vynecháte vepřové a jehněčí, dáte víc hovězího a přidáte 250 g tvrdého strouhaného sýra a 2 nadrobno nakrájené paprikové lusky, vyválejte z hmoty větší placičky a upečte si velmi populární balkánský karbanátek – pljeskavici.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden