Batátová krémová polévka

Tahle hustá polévka vás dostane směsicí různých chutí, které spolu dokonale souznějí.

Příprava: 70 min

Náročnost: x

Cena: 85 Kč

Potřebujete:

700 g batátů

1 petržel

1 mrkev

1 l vývaru

1 lžičku čerstvého tymiánu

olivový olej

sůl, pepř

chilli

150 ml smetany

citronovou šťávu

pažitku nebo petrželku

1 Oloupané a nakrájené batáty, mrkev a petržel promíchejte v pekáči s olivovým olejem a solí. K zelenině přidejte čerstvý tymián a vše dejte péct do trouby při 190 °C asi 30 minut.

2 Upečenou zeleninu přendejte do většího hrnce a zalijte vývarem. Vařte ještě asi 20 minut. Když je všechna zelenina měkká, tyčovým mixérem ji rozmixujte.

3 Nakonec přilijte smetanu a nechte provařit. Polévku dochuťte solí a pár kapkami citronové šťávy. Posypejte ji chilli a pažitkou, petrželkou nebo jinými bylinkami a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...