Batátové bramboráky

Když místo brambor použijete batáty a zeleninu a místo smažení je upečete, budou bramboráky mnohem zdravější, ale stejně chutné a křupavé.

Příprava: 30 min

Náročnost: x x

Cena: 90 Kč

Potřebujete:

3 batáty

3 mrkve

1/4 celeru

3 vejce

sůl, pepř

sáček majoránky

6 stroužků česneku

olivový olej ve spreji

1 Batáty, mrkve i celer očistěte a nastrouhejte nahrubo do mísy. Směs osolte a nechte chvilku odstát. Poté vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte vejce, majoránku a vše promíchejte.

2 Ze vzniklé hmoty vytvořte tenké placičky, které vložte na plech vyložený pečicím papírem a lehce je postříkejte olejem ve spreji. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15–20 minut, až budou zlatavé a křupavé.

3 Hotové placičky podívejte s dresinkem a zeleninovou oblohou, můžete posypat i bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama