Batátové placky

Placky nebo bramboráky si můžete usmažit i z batátů. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.

Příprava: 30 min

Náročnost: x

Cena: 55 Kč

Potřebujete:

400 g batátů

3 vejce

1,5 lžíce hladké mouky

sůl, mletý pepř

1 lžíci majoránky

1 lžičku karí

4 stroužky česneku

olej

1 Očištěné batáty nastrouhejte do mísy. Zaprašte je moukou, osolte, opepřete, přidejte majoránku, karí, prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce a dobře promíchejte. Vzhledem k nasládlé chuti můžete batáty okořenit více než klasické bramboráky.

2 Z připravené směsi tvořte menší placky a smažte je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Z pánve je pokládejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

3 Podávejte teplé, chutnají ale i studené. Podávat můžete i se zeleninovou oblohou nebo zakysanou smetanou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...