Můj kousek štěstí

Batátové placky

Placky nebo bramboráky si můžete usmažit i z batátů. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.


Příprava: 30 min


Náročnost: x


Cena: 55 Kč


Potřebujete:


400 g batátů


3 vejce


1,5 lžíce hladké mouky


sůl, mletý pepř


1 lžíci majoránky


1 lžičku karí


4 stroužky česneku


olej


1 Očištěné batáty nastrouhejte do mísy. Zaprašte je moukou, osolte, opepřete, přidejte majoránku, karí, prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce a dobře promíchejte. Vzhledem k nasládlé chuti můžete batáty okořenit více než klasické bramboráky.





2 Z připravené směsi tvořte menší placky a smažte je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Z pánve je pokládejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.




3 Podávejte teplé, chutnají ale i studené. Podávat můžete i se zeleninovou oblohou nebo zakysanou smetanou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden