Moje sladké tajemství

Bez vanilkových rohlíčků by to nešlo

Suroviny:


  • 250 g hladké mouky

  • 450 g másla

  • 200 g vlašských mletých ořechů

  • 130 g cukru moučka

  • vanilkový lusk a cukr moučka na obalení


Postup:

Do mísy nakrájíme na drobné kousky studené máslo z lednice, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme v tužší těsto podobné lineckému. Z hotového těsta tvoříme malé kuličky, které následně rukou rozválíme na válečky a z nich tvarujeme rohlíčky.

Rohlíčky pokládáme na plech s papírem a pečeme na 180° zhruba 10–12 minut (dle velikosti). Připravíme si moučkový cukr na obalení a přidáme do něj vanilkový lusk, který podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrábneme drobounká semínka.

Ta následně smícháme s moučkovým cukrem. Jeden lusk velmi dobře ochutí přibližně 500 g cukroví. Rohlíčky obalujeme čerstvě upečené, ještě vlažné, protože tím do sebe část cukru vsáknou a budou ještě křehčí a lahodnější.



  • 30 – 50 kusů

  • snadné

  • do 30 min


TIP:

Náš recept je z vlašských ořechů, ale klidně je můžeme mixovat i s lískovými oříšky či mandlemi pro jemnější chuť.

 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden