Bezinková lahodná povidla

Zázračné plody s léčivými účinky

Pochoutka vhodná k bílým smetanovým omáčkám, ale i k paštikám a samozřejmě i na sladké koláčky.

Ingredience:

Také vás může zajímat ...

2 kg bezinek

5 lžic medu

300 g krupicového cukru

60 g nastrouhaného perníku

šťáva z 1 citronu

3 lžíce rumu

Postup:

Zralé bezinky obereme od stopek, opláchneme, zalijeme vodou, rozvaříme, odstavíme je a necháme vychladnout.

Vychladlé prolisujeme a dáme opět vařit. Přidáme cukr, nastrouhaný perník, med, citronovou šťávu a rum. Stálé je však musíme míchat, dokud dostatečně nezhoustnou, pak je odstavíme a ihned jimi plníme vymyté a dobře vysušené skleničky, uzavřeme a sterilizujeme asi 12 minut při 80 °C. Uchováváme v chladu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...