Bezlepková roláda s křenem

Suroviny:

12 plátků 40% sýra ( Gouda)

Také vás může zajímat ...

šunka

1 pomazánkové máslo

čerstvý křen

1 lžíce majonézy

naložená kapie

Postup:

Nejprve si připravíme pomazánku z pomazánkového másla, majonézy a čerstvě nastrouhaného křenu. Proužky kapie ze skleničky dáme na sítko, aby nám zatím okapala přebytečná voda. Sýr rozložíme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se jednotlivé plátky o kousíček překrývaly, a dáme na chvilinku do trouby vyhřáté na 150 °C.

Když je sýr hotový, sundáme ho i s papírem z plechu, aby se dále neohříval. Necháme vystydnout, poklademe na plát uzeninu a pomažeme pomazánkou – z jedné strany si necháme asi 3 cm čistý kousek, aby se roláda slepila.

Pak už jen pomocí papíru smotáme a hotovou roládu zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a necháme několik hodin v lednici ztuhnout, ideálně do druhého dne.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...