Bezlepkové brownies s třešněmi

I celiaci si mohou pochutnat na něčem dobrém a sladkém.

Suroviny na 16 porcí – 310 ml ovocného pyré – ¾ hrnku čirokové mouky – ½ hrnku kokosové mouky – 3 lžíce kakaa – 4 lžíce třtinového cukru – 2 vejce – 100 g hořké čokolády – 200 g másla – 200 g třešní – 2 lžičky jedlé sody – pečicí papír

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Čokoládu nalámejte do misky. Přidejte kousky másla a rozpusťte ve vodní lázni.

2. Do mísy rozklepněte vejce. Přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, pyré, obě mouky, kakao a jedlou sodu. Nakonec vmíchejte polovinu třešní a těsto dejte formy s pečicím papírem. Navrch dejte zbylé třešně.

3. Pečte při 170 ºC asi 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...