I celiaci si mohou pochutnat na něčem dobrém a sladkém.
Suroviny na 16 porcí - 310 ml ovocného pyré - ¾ hrnku čirokové mouky - ½ hrnku kokosové mouky - 3 lžíce kakaa - 4 lžíce třtinového cukru - 2 vejce - 100 g hořké čokolády - 200 g másla - 200 g třešní - 2 lžičky jedlé sody - pečicí papír
Postup
1. Čokoládu nalámejte do misky. Přidejte kousky másla a rozpusťte ve vodní lázni.
2. Do mísy rozklepněte vejce. Přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, pyré, obě mouky, kakao a jedlou sodu. Nakonec vmíchejte polovinu třešní a těsto dejte formy s pečicím papírem. Navrch dejte zbylé třešně.
3. Pečte při 170 ºC asi 25 minut.