Bílý nugát

Suroviny:

270 g třtinového cukru

150 g medu

80 g mandlí

Také vás může zajímat ...

80 g lískových ořechů

50 g nesolených pistácií

1 vejce

1 špetka soli

1 lžička vanilkového extraktu

50 ml vody

Postup:

Ořechy a mandle pražíme 5 minut na pánvi při střední teplotě. Pak přidáme pistácie a pražíme další dvě minuty a necháme vychladnout na talíři. Bílky vyšleháme se solí, až vytvoříme sníh. Pak přidáme 20 gramů třtinového cukru a šleháme dotuha.

V kastrůlku smícháme zbývající cukr, med a vodu, zahříváme na mírném ohni a pomalu mícháme, až se hmota změní v sirup. Ten pak opatrně zapracujeme do sněhu z bílků. Přidáme vanilkový extrakt. Nugát už by měl být velmi hustý. Ořechy a sušené ovoce přidáme až na konec a pomáháme si přitom špachtlí.

Hotový nugát zabalíme do potravinové fólie a tlakem z něj vymačkáváme zbylý vzduch. Rozválíme ho na plát a pokrájíme. Necháme tři až pět dní v chladu odpočívat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...