Můj čas na kafíčko

Bílý nugát

Suroviny:

270 g třtinového cukru

150 g medu

80 g mandlí

80 g lískových ořechů

50 g nesolených pistácií

1 vejce

1 špetka soli

1 lžička vanilkového extraktu

50 ml vody

Postup:

Ořechy a mandle pražíme 5 minut na pánvi při střední teplotě. Pak přidáme pistácie a pražíme další dvě minuty a necháme vychladnout na talíři. Bílky vyšleháme se solí, až vytvoříme sníh. Pak přidáme 20 gramů třtinového cukru a šleháme dotuha.

V kastrůlku smícháme zbývající cukr, med a vodu, zahříváme na mírném ohni a pomalu mícháme, až se hmota změní v sirup. Ten pak opatrně zapracujeme do sněhu z bílků. Přidáme vanilkový extrakt. Nugát už by měl být velmi hustý. Ořechy a sušené ovoce přidáme až na konec a pomáháme si přitom špachtlí.

Hotový nugát zabalíme do potravinové fólie a tlakem z něj vymačkáváme zbylý vzduch. Rozválíme ho na plát a pokrájíme. Necháme tři až pět dní v chladu odpočívat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden