Moje chvilka pohody

Bochánky s čokoládovým krémem

Křupavé ořechové sušenky slepované krémem jsou ideálním pohoštěním ke kávě a čaji.

Suroviny na 50 kusů

Na těsto - 350 g hladké mouky - 200 g rostlinného tuku (Hera) - 150 g krystalového cukru - 1 vejce - 2 žloutky - špetka soli - 2 vanilkové cukry - 2 lžíce rumu - 150 g mletých vlašských ořechů - 2 bílky - pečicí papír

Na krém - 100 g hořké čokolády - 40 g másla

Postup

1. Z Hery, vanilkového cukru, krystalového cukru, soli, žloutků, vejce, mouky a rumu vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu odležet.

2. Z těsta tvarujte bochánky. Ponořte je do bílků a obalte v oříšcích. Dejte je na plech s pečicím papírem a pečte 20 minut při 180 ºC.

3. Máslo utřete do pěny a postupně vmíchejte mírně teplou, rozpuštěnou čokoládu. Krémem slepte rozkrojené bochánky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden