Bohatý rybízový koláč

Máte v zásobě rybíz? Využijte ho k přípravě tohoto delikátního tvarohového páje.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 80 g hladké mouky – 50 g celozrnné mouky – 40 g moučkového cukru – 80 g másla – 1 žloutek – špetka soli

Na náplň – 250 g měkkého tvarohu – 1 vanilkový pudink – 300 ml mléka – 3 lžíce cukru – rybíz

Postup

1. Obě mouky smíchejte s cukrem a solí. Přidejte nakrájené máslo a žloutek a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.

2. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink. Až vychladne, prošlehejte ho s tvarohem.

3. Těsto rozválejte a přeneste do koláčové formy. Rozetřete na něj pudinkovou směs a na ni dejte očištěný rybíz. 4. Pečte při 170 ºC zhruba 45 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...