Moje chvilka pohody

Bohatý rybízový koláč

Máte v zásobě rybíz? Využijte ho k přípravě tohoto delikátního tvarohového páje.

Suroviny

Na těsto - 80 g hladké mouky - 50 g celozrnné mouky - 40 g moučkového cukru - 80 g másla - 1 žloutek - špetka soli

Na náplň - 250 g měkkého tvarohu - 1 vanilkový pudink - 300 ml mléka - 3 lžíce cukru - rybíz

Postup

1. Obě mouky smíchejte s cukrem a solí. Přidejte nakrájené máslo a žloutek a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.

2. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink. Až vychladne, prošlehejte ho s tvarohem.

3. Těsto rozválejte a přeneste do koláčové formy. Rozetřete na něj pudinkovou směs a na ni dejte očištěný rybíz. 4. Pečte při 170 ºC zhruba 45 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden