Bombajské ostré kuře s rýží

Věděli jste, že bombajské kuře patří mezi nejostřejší indické pokrmy? Tak si dejte pozor, můžete si totiž přivodit pořádné peklo v ústech. Recept podle Světlany Nálepková je však umírněný.

Ingredience: 8 kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru, 6 a více stroužků česneku, 3 chilli papričky + sypké chilli, kus čerstvého zázvoru, 1 lžička římského kmínu, 1 a půl lžičky kurkumy, 1 konzerva loupaných rajčat, kokosové mléko, oříšky, olej

Také vás může zajímat ...

Postup: Dáme do kastrolu olej, na kterém necháme nadrobno nakrájenou cibulku lehce zesklovatět tak, aby byla měkká.Přidáme nasekaný koriandr, nakrájený nebo prolisovaný česnek, chilli, římský kmín, kurkumu, chilli papričky a na plátky nakrájený zázvor. n Nejdříve restujeme, pak dusíme, dokud není maso měkké. Přidáme konzervu rajčat a kokosové mléko, ještě chvíli povaříme, dokud sos zhoustne.

Nakonec podle chuti dosolíme, ozdobíme čerstvým koriandrem a drcenými oříšky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...