Borůvkový koláč s drobenkou

Suroviny na 10–15 porcí:

● 1 hrnek cukru krystal
● 3 celá vejce
● 1 hrnek oleje
● 1 hrnek mléka
● 1 vanilkový cukr
● 2 hrnky polohr. mouky
● 1 prášku do pečiva
● čerstvé borůvky (může být jakékoliv ovoce, i kompot)

Na drobenku:

● mouka
● cukr krystal (dle chuti)
● podle potřeby máslo

Postup:

Do mísy dáme vajíčka s krystalovým cukrem a metličkou vše vyšleháme. Za stálého míchání přidáme ostatní ingredience. Pokud je těsto tuhé, zředíme je trochou mléka.

Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Okapané omyté borůvky bohatě navrstvíme na těsto a vše posypeme drobenkou. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Pečeme dozlatova. Hotový koláč pocukrujeme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama