Bramboračka s klobásou

Lehce pikantní hustá bramborová polévka chutná nejlépe pořádně horká. Skvěle zahřeje a zasytí.

Suroviny na 4 porce – 5 brambor – ½ cibule – 1 mrkve – 1 petržel – 2 lžíce másla – 1 stroužek česneku – 2 pikantní klobásy – 1 bobkový list – sůl – čerstvý nasekaný libeček

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Na másle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte pokrájenou mrkev a petržel a na kostičky nakrájené brambory a chvilku restujte. Přidejte bobkový list a zalijte 1,5 litrem vroucí vody. Osolte a chvilku povařte.

2. Přidejte na kolečka nakrájené klobásy, prolisovaný stroužek česneku a asi hrst nasekaného libečku. Promíchejte a nechte na mírném plameni asi 5 minut probublávat.

3. Polévku naservírujte do misek nebo hlubokých talířů a podávejte třeba s krajícem chleba.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...