Bramborová Tortilla

Suroviny na 4 porce:

400g brambor

Také vás může zajímat ...

4 velké cibule

7–8 vajec (podle velikosti)

4–5 lžic mléka

0,25 l olivového nebo slunečnicového oleje

sůl

Příprava:

Brambory a cibuli a nakrájíme na kostičky. Vložíme do nepřilnavé pánve a přilijeme olej tak, aby téměř zalil brambory. Osolíme (aby sůl zůstala na bramborách, ne v oleji). Na mírném ohni dusíme asi 15–20 min, dokud brambory nezměknou. Odstavíme z ohně, slijeme olej a na kuchyňském papíru necháme brambory okapat.

Okapaný a zbylý olej z pánve uložíme stranou, lze jej znovu použít.

Umícháme vejce s mlékem (mléko dělá tortillu jemnější a nadýchanější). Brambory dáme zpět na pánev, na mírném ohni zahřejeme, přidáme vejce a opatrně mícháme, dokud nezačnou houstnout (jako míchaná). Když jsou vejce dole dostatečně hutná, za pomoci velkého talíře či další pánve tortillu otočíme a pečeme z druhé strany – už jen na mírném ohni, aby se nepřipálila.

Tortillu otočíme ještě několikrát, aby se upekla dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...