Moje šťastná hvězda

Bramborové knedlíky plněné uzeným

Na kolik vás tato dobrota vyjde? Dnešní recept není vůbec drahý. Spočítali jsme pro vás, na kolik vás dnešní recept vyjde. A je to pouhých 109 Kč.

Ingredience:

3 cibule, 40 g sádla, 1 kg brambor pečených ve slupce, 300 g hrubé mouky, 3 vejce, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička soli, 1 kg kysaného zelí, 300 g uzeného masa, cukr,  celý kmín, hladká mouka , olej na smažení

Příprava:

1. Nejdůležitější je, abyste si den předem upekli brambory v troubě úplně doměkka. Přes noc nechte vychladnout a až poté s nimi můžete začít pracovat. Vychladlé brambory řádně oloupejte. Dále si připravte všechny potřebné ingredience, se kterými budete pracovat.

2. Připravte si pomoučněný vál a můžete jít zpracovat uvařené, vychladlé a hlavně oloupané brambory. Ty pořádně nastrouhejte. Do nich přidejte vejce, mouku, sůl a vypracujte z toho vláčné těsto. Pozor! Těsto nesmí být tuhé.

3. Bramborové těsto se snažte zpracovat do tvaru knedlíků. Jestliže se vám ale pravidelné tvary nepovedou, vůbec nic se neděje. Hlavní je, že bude výsledek k jídlu, že? Pokud se vám bude těsto lámat či drolit, zkuste přidat ještě trochu mouky. Až budete mít knedlíky připravené, můžete přejít k dalšímu kroku.

4. Vypracované bramborové těsto nakrájejte na několik malých částí, což budou
právě vaše úžasné knedlíky, které posléze budete plnit. Až je budete mít nakrájené, tak si připravte uzené maso, kterým bude knedlíčky plnit.

5. Každý kousek bramborového knedlíku vytvarujte do koule, ze které následně vytvoříte placku. Tu naplňte uzeným masem a vytvarujte pěkné knedlíky.  Do velkého hrnce si nalijte vodu, osolte ji a nechte na sporáku alespoň 3 minuty vařit.

Poté do ní pomalu vkládejte hotové bramborové knedlíky. Ještě zkontrolujte, zda z žádné kuličky nekouká kousek masa. Vařte je v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch asi 10–15 minut.

6. Mezitím, co se vám budou knedlíky vařit, si nakrájejte cibuli a osmahněte ji. K tomu pokrájejte i zelí, které zhruba po 2 minutách přidejte k cibulce a pořádně promíchejte.Cibule by měla být opečená dozlatova. Dejte si pozor, abyste směs cibulky se zelím nepřipálili.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden