Moje sladké tajemství

Bramborové knedlíky s uzeným

Suroviny:


  • 750 g brambor

  • 250 g polohrubé mouky

  • 250 g uvařeného uzeného masa

  • 1 vejce

  • 3 velké cibule

  • 3 lžíce oleje

  • sůl


Postup:

Brambory si uvaříme den předem. Druhý den je oloupeme a nastrouháme do mísy. Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozehřátém tuku opečeme dohněda.

Zhruba polovinu cibulky ale odebereme již dřív, ještě předtím než začne zlátnout, a smícháme ji s najemno nasekaným uzeným masem. Na sporák postavíme větší hrnec s vodou a přivedeme si ji k varu.

Do mísy dáme brambory, mouku, vejce a trochu soli. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které si na pomoučeném válu rozválíme na tenký plát.

Z těsta potom vykrajujeme čtverce o straně asi 6 cm. Do středu pak dáváme trochu uzeného masa s cibulkou, pečlivě zabalíme, stiskneme a vyválíme kulatý knedlík. Hotové knedlíky vaříme něco málo přes 10 minut ve vroucí vodě.

Knedlíky poté ještě teplé podáváme zasypané křupavou cibulkou, kterou jsme opekli dohněda.

TIP:

Plněné knedlíky můžeme doplnit ohřátým kysaným nebo i zadělávaným sladkokyselým zelím.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden