Bramborové knedlíky s uzeným

Suroviny:

  • 750 g brambor
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g uvařeného uzeného masa
  • 1 vejce
  • 3 velké cibule
  • 3 lžíce oleje
  • sůl

Postup:

Brambory si uvaříme den předem. Druhý den je oloupeme a nastrouháme do mísy. Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozehřátém tuku opečeme dohněda.

Zhruba polovinu cibulky ale odebereme již dřív, ještě předtím než začne zlátnout, a smícháme ji s najemno nasekaným uzeným masem. Na sporák postavíme větší hrnec s vodou a přivedeme si ji k varu.

Do mísy dáme brambory, mouku, vejce a trochu soli. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které si na pomoučeném válu rozválíme na tenký plát.

Z těsta potom vykrajujeme čtverce o straně asi 6 cm. Do středu pak dáváme trochu uzeného masa s cibulkou, pečlivě zabalíme, stiskneme a vyválíme kulatý knedlík. Hotové knedlíky vaříme něco málo přes 10 minut ve vroucí vodě.

Knedlíky poté ještě teplé podáváme zasypané křupavou cibulkou, kterou jsme opekli dohněda.

TIP:

Plněné knedlíky můžeme doplnit ohřátým kysaným nebo i zadělávaným sladkokyselým zelím.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama