Bramborové placičky

Bramborové placky můžete podávat jako přílohu i hlavní jídlo. Když je dobře ochutíte, chutnají skvěle.

Suroviny – 6 brambor – 1 vejce – 2 lžíce celozrnné mouky – 120 g zakysané smetany – sůl, pepř – 1 lžička sušené petržele – 1 stroužek česneku – olej na smažení

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Brambory očistěte, omyjte a nastrouhejte. Přidejte vejce, mouku, prolisovaný česnek a sušenou petržel a vypracujte těsto. Podle chuti osolte a opepřete.

2. Přidejte zakysanou smetanu a ještě jednou pořádně promíchejte.

3. Na pánvi rozpalte olej a lžící tvořte placky, které smažte z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do ubrousku.

4. Podávejte se zeleninovou oblohou a zakysanou smetanou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...