Moje sladké tajemství

Bramborový chléb se sýrem

Suroviny: 2 brambory vařené bez slupky se snítkou rozmarýnu  voda z vaření brambor  1 kostka čerstvého droždí  1 lžička + 2 rovné lžíce cukru krupice  100 g rozpuštěného másla  60 ml olivového oleje  2 vejce  2 lžičky soli  2 lžíce nasekaného rozmarýnu  160 g sýra Pecorino  500 g hladké mouky

Postup: Z trochy vody od brambor, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme máslo, olej, vejce, sůl, zbylý cukr, rozmarýn a sýr. Promícháme a vlijeme kvásek. Přisypeme trochu mouky a začneme hníst těsto. Postupně přidáváme mouku, až vznikne měkké, hladké těsto. Dáme ho do mísy vysypané moukou, poprášíme moukou, přikryjeme ohřátou utěrkou a necháme v teple kynout na dvojnásobný objem. Předehřejeme troubu na 180 °C. Z těsta vytvarujeme 2 bochníky. Nařízneme je do kříže a pečeme na plechu s pečicím papírem 30–35 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden