Můj kousek štěstí

Bramborový chléb

Domácí chléb je lahůdka – vyzkoušejte tento bramborový, který má díky hlízám jedinečnou chuť a zajímavou nevšední texturu. 

Potřebujete:

300 g brambor typ B, 7 g sušeného droždí, 300 ml vody, 1 lžíci medu, 300 g chlebové mouky, 1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, kmín

Postup:


  1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a najemno nastrouhejte. Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem, přidejte ho k mouce a pomalu vmíchejte nastrouhané brambory. Přidejte sůl a trochu kmínu.

  2. Vypracujte hladké těsto a v míse vymazané olejem ho nechte 2 hodiny kynout. Poté ještě jednou zpracujte a ve vymazané formě nechte dalších 30 minut kynout.

  3. Chléb pečte v troubě při 220 °C 45–50 minut. Tip: Jako obměnu do těsta můžete zapracovat i pár nasekaných oliv nebo sušených rajčat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden