Bramborový chléb

Domácí chléb je lahůdka – vyzkoušejte tento bramborový, který má díky hlízám jedinečnou chuť a zajímavou nevšední texturu.

Potřebujete:

300 g brambor typ B, 7 g sušeného droždí, 300 ml vody, 1 lžíci medu, 300 g chlebové mouky, 1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, kmín

Postup:

  1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a najemno nastrouhejte. Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem, přidejte ho k mouce a pomalu vmíchejte nastrouhané brambory. Přidejte sůl a trochu kmínu.
  2. Vypracujte hladké těsto a v míse vymazané olejem ho nechte 2 hodiny kynout. Poté ještě jednou zpracujte a ve vymazané formě nechte dalších 30 minut kynout.
  3. Chléb pečte v troubě při 220 °C 45–50 minut. Tip: Jako obměnu do těsta můžete zapracovat i pár nasekaných oliv nebo sušených rajčat.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...