Bramborový guláš s klobásou

Zkuste naši vylepšenou verzi klasického bramobrového guláše s pečenou paprikou a kyselou okurkou. Základem je kvalitní klobása.

Ingredience: 4 cibule, 6 stroužků česneku, 3 lžíce sádla, 2 lžičky rajčatového protlaku, 3 lžíce sladké mleté papriky, 2 lžíce vinného octa, kmín, majoránka, 2 bobkové listy, 10 kusů brambor, 2 červené papriky, 1 litr hovězího vývaru, 300 g klobásy, olej, sůl, pepř, 2 kyselé okurky, zakysaná smetana

Postup: Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Cibuli osmažte na sádle dotmava, přidejte česnek, kmín, protlak a ještě jednou zarestujte. Zaprašte paprikou, zastříkněte octem a přidejte bobkový list. Zalijte vývarem a vařte 45 minut.

Vyndejte bobkový list a omáčku rozmixujte. Přidejte oloupané a nakrájené brambory a vařte doměkka cca 20 minut.

Klobásu zprudka opečte a vhoďte do guláše. Vše dochuťte solí a ostrou paprikou (kajenským pepřem). Přijdete pečenou papriku a kyselou okurku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...