Moje chvilka pohody

Bramborový guláš s mrkví

Dobře udělaná klasika nikdy neomrzí. Guláš spolehlivě nasytí i nejhladovější krky.

Suroviny na 4 porce - 800 g hovězí roštěné - 1 lžíce oleje - 4 stroužky česneku - 500 g brambor - 200 g mrkve - 2 cibule - 4 lžíce jíšky - sůl

Postup

1. V hrnci na oleji osmahněte nasekanou cibuli. Přidejte nakrájené maso a počkejte, až se zatáhne. Zalijte asi 1,5 litrem vody. Až začne vřít, přidejte nakrájené brambory a mrkev. Osolte a vařte asi 30 minut.

2. Ve 100 ml vody rozšlehejte jíšku a přilijte do hrnce. Povařte asi 10 minut a pak přidejte ještě utřený česnek a 5 minut dovařte.

3. Guláš podávejte samotný nebo s chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden