Můj čas na kafíčko

Bramborový nákyp

Suroviny na 3–4 porce:

● 500 g nových brambor
● 2 lž. slunečnic. oleje
● 6 plát. slaniny ● pepř ● 125 g čerstvých hub ● 6 vajec
● petrželka na ozdobu ● sůl

Postup:

Brambory uvaříme, slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu, houby a za občasného míchání restujeme, dokud nebude slanina křupavá a houby nezměknou. Pak sundáme z plotny. Vychladlé brambory nakrájíme na plátky a smícháme v pánvi se směsí hub a slaniny.

Vejce prošleháme, osolíme, opepříme a přelijeme jimi směs v pánvi. Zakryjeme a vaříme při střední teplotě, dokud nebudou vejce téměř zatuhlá. Dáme pod horký gril. Když začne vršek hnědnout, posypeme petrželkou a podáváme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden