Můj čas na kafíčko

Bramborový nákyp

Suroviny na 3–4 porce:

500 g nových brambor

2 lžíce slunečnicového oleje

6 plátků prorostlé uzené slaniny

125 g čerstvých hub

6 velkých vajec

dle chuti sůl pepř

nasekaná petrželka na ozdobu

Postup:

Brambory vaříme na mírném ohni 12–15 minut nebo dokud nebudou měkké.
Pak je slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu a houby a při střední teplotě je za občasného promíchání restujeme 5–7 minut nebo dokud slanina nebude křupavá a houby nezměknou. Pak ji sundáme z plotny. Když budou brambory vychladlé, nakrájíme je na plátky a promícháme v pánvi se směsí hub a slaniny. Vejce lehce vyšleháme, osolíme a opepříme a přelijeme jimi směs v pánvi. Přikryjeme pokličkou a vaříme při střední teplotě asi 5 minut, dokud nebudou vejce téměř zatuhlá. Pánev dáme pod horký gril. Když začne vršek hnědnout, posypeme petrželkou a podáváme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden