Bramborový quiche s lososem

Suroviny na korpus:

  • 170 g bezlepkové mouky
  • 1 žloutek
  • 100 g másla
  • 4 lžíce vody
  • špetka soli

Náplň:

  • 500 g uvařených brambor ve slupce
  • 3 lžíce parmazánu
  • 250 ml smetany
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kopru
  • 200 g filetů z lososa
  • sůl, pepř a olej

Postup:

Lososa nakrájíme na menší kousky.

Také vás může zajímat ...

Osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Mouku, máslo a žloutek zpracujeme v drobenku. Přidáme sůl a vodu. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát. Přeneseme ho do pečicí formy, okraje odřízneme, dno propícháme vidličkou.

Korpus dáme péct do trouby rozpálené na 200 °C na 15 minut. Brambory nakrájíme na plátky. Parmazán smícháme se smetanou, vejci a koprem. Směs osolíme a opepříme. Na upečený korpus vyskládáme brambory, kousky restovaného lososa a vše zalijeme smetanovou směsí.

Pečeme při 180 °C dalších 20 minut..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...