Brambory provoněné houbami

Suroviny:

  • 400 g hub
  • olej a máslo
  • 4 ks vajec
  • 150 g bílého jogurtu
  • 600 g brambor
  • kmín, pepř, mojoránka a sůl

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby očistíme, nakrájíme také na plátky a podusíme doměkka spolu s kmínem, pepřem a troškou soli.

Pekáček vymažeme rostlinným olejem a dáváme do něj ve vrstvách střídavě brambory a houby. Poslední vrstva jsou brambory. Vrstvu brambor vždy osolíme a okořeníme majoránkou.

Povrch brambor poklademe kousky másla a dáme do trouby prohřát. Zatím si rozmícháme vejce s jogurtem nebo smetanou. Směsí zalijeme brambory a zapečeme. Místo jogurtu nebo zakysané smetany můžeme použít smetanu sladkou.

TIP:

Zapečené brambory se směsí hub můžeme podávat jako samostatné jídlo, které potěší nejen vegetariány, ale s úspěchem ho lze použít jako výbornou přílohu k masu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...