Moje sladké tajemství

Brambory provoněné houbami

Suroviny:


  • 400 g hub

  • olej a máslo

  • 4 ks vajec

  • 150 g bílého jogurtu

  • 600 g brambor

  • kmín, pepř, mojoránka a sůl


Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby očistíme, nakrájíme také na plátky a podusíme doměkka spolu s kmínem, pepřem a troškou soli.

Pekáček vymažeme rostlinným olejem a dáváme do něj ve vrstvách střídavě brambory a houby. Poslední vrstva jsou brambory. Vrstvu brambor vždy osolíme a okořeníme majoránkou.

Povrch brambor poklademe kousky másla a dáme do trouby prohřát. Zatím si rozmícháme vejce s jogurtem nebo smetanou. Směsí zalijeme brambory a zapečeme. Místo jogurtu nebo zakysané smetany můžeme použít smetanu sladkou.

TIP:

Zapečené brambory se směsí hub můžeme podávat jako samostatné jídlo, které potěší nejen vegetariány, ale s úspěchem ho lze použít jako výbornou přílohu k masu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden