Brambory zapečené se slaninou

Takhle vypečené brambory jste ještě nejedli. Podávat je můžete i jako hlavní chod.

Suroviny na 4 porce – 8 velkých brambor s hezkou slupkou – 3 lžíce olivového oleje – sůl, pepř – sušené italské bylinky – 8 plátků slaniny – 100 g zakysané smetany – ½ lžičky sušeného česneku – 20 g jemně strouhaného parmezánu – alobal

Postup

1. Brambory vydrbejte a osušte. Pak do nich krájejte zářezy s odstupem asi 6 mm.

2. Brambory vyskládejte do pekáčku vyloženého alobalem. Lehce je otevřete, aby se uvolnily jednotlivé zářezy. Pak je potřete olivovým olejem, posypte solí, pepřem a bylinkami.

3. Slaninu nakrájejte na malé plátečky vložte je do zářezů brambor. Pečte 40 minut při 200 ºC.

4. Podávejte s dresingem, který připravíte smícháním zakysané smetany, česneku a parmezánu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama