Moje chvilka pohody

Brambory zapečené se slaninou

Takhle vypečené brambory jste ještě nejedli. Podávat je můžete i jako hlavní chod.

Suroviny na 4 porce - 8 velkých brambor s hezkou slupkou - 3 lžíce olivového oleje - sůl, pepř - sušené italské bylinky - 8 plátků slaniny - 100 g zakysané smetany - ½ lžičky sušeného česneku - 20 g jemně strouhaného parmezánu - alobal

Postup

1. Brambory vydrbejte a osušte. Pak do nich krájejte zářezy s odstupem asi 6 mm.

2. Brambory vyskládejte do pekáčku vyloženého alobalem. Lehce je otevřete, aby se uvolnily jednotlivé zářezy. Pak je potřete olivovým olejem, posypte solí, pepřem a bylinkami.

3. Slaninu nakrájejte na malé plátečky vložte je do zářezů brambor. Pečte 40 minut při 200 ºC.

4. Podávejte s dresingem, který připravíte smícháním zakysané smetany, česneku a parmezánu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden