Bratislavské rohlíčky

Suroviny:

● 400 g hladké mouky
● 250 g kysané smetany
● 250 g tuku na pečení

Na obalení:
● 1 vanilkový cukr
● cukr moučka
● 1 vejce na potření

Na náplň:
● 250 g máku ● 0,1 l mléka
● 1 špetka citronové kůry
● 100 g cukru krupice
● dětské piškoty

Postup:

1. Smícháme mletý mák s cukrem, citronovou kůrou a zalijeme vroucím mlékem. Příliš řídkou náplň lze zahustit strouhanými piškoty. Z mouky, tuku a smetany vytvoříme těsto. Dobře ho vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků, zakryjeme fólií a dáme na 2 hodiny do lednice.

2. Z bochánků vyválíme placky, přes střed je nařežeme na 8 dílů. Na širší stranu dílu nanášíme náplň, díl rolujeme do tvaru rohlíčků a klademe na plech vyložený papírem. Potřeme je vejcem a pečeme asi 30 minut při 200 °C. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi cukrů.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...