Můj čas na kafíčko

Bratislavské rohlíčky

Suroviny:

● 400 g hladké mouky
● 250 g kysané smetany
● 250 g tuku na pečení

Na obalení:
● 1 vanilkový cukr
● cukr moučka
● 1 vejce na potření

Na náplň:
● 250 g máku ● 0,1 l mléka
● 1 špetka citronové kůry
● 100 g cukru krupice
● dětské piškoty

Postup:

1. Smícháme mletý mák s cukrem, citronovou kůrou a zalijeme vroucím mlékem. Příliš řídkou náplň lze zahustit strouhanými piškoty. Z mouky, tuku a smetany vytvoříme těsto. Dobře ho vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků, zakryjeme fólií a dáme na 2 hodiny do lednice.

2. Z bochánků vyválíme placky, přes střed je nařežeme na 8 dílů. Na širší stranu dílu nanášíme náplň, díl rolujeme do tvaru rohlíčků a klademe na plech vyložený papírem. Potřeme je vejcem a pečeme asi 30 minut při 200 °C. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi cukrů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden