Brokolicový krém s parmezánem

Výborná polévka, která stojí za vyzkoušení. Můžete ji doplnit chlebovými krutony.

Příprava: 30 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 23 Kč

Suroviny na 4 porce

– 900 g brokolice

– ½ cibule

– 2 lžíce olivového oleje

– 1 l drůbežího vývaru

– špetka muškátového oříšku

– 150 ml smetany na vaření

– 20 g parmezánu

– sůl, pepř

– sezamová semínka na ozdobu

Postup

1. Brokolici nakrájejte, kousky růžic a stonků oddělte.

2. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a stonky brokolice. Směs okořeňte muškátovým oříškem a 5 minut restujte. Přidejte růžice brokolice, vývar a smetanu. Vařte 10 minut.

3. Rozmixujte ponorným mixérem a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...