Brusinková paštika

Suroviny:  300 g drůbežích jater  150 g anglické slaniny a másla  50 g sušených brusinek  2 lístky šalvěje  1 ks menší cibule  1 stroužek česneku  trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu  provensálské koření  bílé víno  bílý pepř a sůl

Postup: Sušené brusinky necháme nabobtnat v troše bílého vína, polovinu másla rozpustíme s lístky šalvěje. Nakonec přidáme brusinky, mixujeme jen krátce, aby v paštice zůstaly kousky. Paštiku dle chuti osolíme a zamícháme do ní špetku bílého pepře a půl lžičky v hmoždíři rozdrceného prosátého provensálského koření.

Ochucenou hmotu natlačíme do kovové formičky (kroužku) a povrch potřeme brusinkovou zavařeninou nebo hustším kompotem a na několik hodin dáme vychladit. Na talířích jednotlivé porce paštiky zdobíme čerstvou bazalkou a servírujeme s pečivem. Na kostičkách slaniny orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Drůbeží játra opereme, očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na teflonové pánvi na několika kapkách oleje, necháme vychladnout, pak játra rozmixujeme dohladka spolu s orestovanou cibulí, česnekem a slaninou.

Také vás může zajímat ...

Přidáme zchladlé tekuté máslo, ze kterého jsme vyndali šalvěj a druhou polovinu másla, opět chvíli vše mixujeme..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...