Buchtičky se šodó pro malé i velké

Nebojte se kynutého těsta a udělejte si domácí buchtičky i šodó doma. Recept podle Kateřiny Winterové vůbec není složitý.

Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí, 100 g třtinového cukru, 250 ml mléka, 2 žloutky, kůra z 1 bio citronu, 120 g másla a na vymazání a potření buchtiček, špetka soli , hladká mouka na posypání válu

Šodó: 200 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový lusk, 3 žloutky, 40 g třtinového cukru

Postup: V míse smícháme 150 g mouky, vlažné mléko a hotový kvásek.Promícháme, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 15 minut kynout. Zbylou mouku smícháme se solí, cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Vmícháme máslo a kvásek. Necháme asi 1,5 hodiny kynout v teple.Z těsta vytvoříme dva užší, ale delší válečky a nakrájíme je na menší pravidelné dílky.

Vytvarujeme a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme 20 až 30 minut.

Připravíme si šodó svařením všech ingrediencí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama