Moje chvilka pohody

Bulgur se zeleninou

Bulgur, tedy lámaná celozrnná pšenice, se připravuje velmi snadno. Vyzkoušejte ho se zeleninou a česnekem.

Suroviny na 4 porce - 2 hrnky uvařeného bulguru - 2 lžíce olivového oleje - 1 šalotka - 100 g feta sýru - 1 stroužek česneku - 1 červená paprika - 1 červená feferonka - 2 rajčata - sůl, pepř - čerstvé bylinky

Postup

1. Na oleji osmahněte najemno pokrájenou šalotku. Přidejte nasekaný česnek a feferonku, a na kousky pokrájenou papriku s rajčaty. Nechte asi 5 minut na mírnějším plameni.

2. Přisypte uvařený bulgur, podlijte troškou vody a krátce poduste. Nakonec přidejte pokrájený feta sýr a podle chuti osolte a opepřete.

3. Podávejte ozdobené bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden